Black Friday eMAG

Black Friday eMAG

Black Friday eMAG – adevăratul Black Friday România

Nu știu alții cum sunt dar eu când vorbesc despre Black Friday mă gândesc în primul rând la eMAG și aceasta din cel puțin două motive: primul motiv este acela că magazinul online eMAG este cel care a preluat și prezentat pentru prima dată în 2011 conceptul de Black Friday, iar cel de-al doilea motiv este acela că în toți anii care au trecut de-atunci eMAG a condus detașat în ceea ce privește interesul manifestat de români față de eMAG Black Friday atât din punct de vedere al vizitatorilor care au călcat pragul magazinului online eMAG dar și a volumului de vânzări realizat cu fiecare Black Friday.

Și dacă e să mai adaug un alt motiv, cel de-al treilea motiv pentru care Black Friday România se confundă la nivel mai mult sau mai puți conștient cu Black Friday eMAG, este acela că în fiecare an eMAG a reușit să vândă produse și servicii considerate a nu fi vandabile prin intermediul unui magazin online.

Când are loc Black Friday eMAG în 2022?

Dacă nu sunteți familiarizat cu subiectul Black Friday în general și cu Black Friday eMAG în special trebuie să reiau pe scurt ceea ce am spus deja într-un articol anterior, Ce este Black Friday?

În locul său de baștină Black Friday este a doua zi după Thanksgiving Day, iar Ziua Recunoștinței (căci despre ea este vorba când spunem Thanksgiving Day) este în fiecare an în a patra joi din luna noiembrie fără nici un fel de excepții. În România însă după ce eMAG a introdus conceptul de Black Friday în aceeași zi ca în Statele Unite ale Americii a descoperit în anii următori că este dificil să livreze toate comenzile în timp util până la Moș Nicolae, unii dintre cumpărătorii de Black Friday eMAG fiind afectați dacă eMAG nu reușea să livreze la timp ceea ce ei comandaseră pentru a fi pus în ghetuțe în ajun de Moș Nicolae.

Astfel, pe fondul creșterii popularității Black Friday România, eMAG a decis să devanseze cu o săptămână Black Friday pentru a putea livra în timp util cât mai multe dintre comenzile primite în ziua de Black Friday eMAG. Dacă mai punem la socoteală că în România zilele de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, sunt declarate în mod oficial zile nelucrătoare cu atât mai mult este justificată decizia eMAG de a organiza Black Friday cu o săptămână mai devreme decât cel organizat de magazinele americane.

Așadar, ținând cont de toate aceste particularități prezentate mai sus, în acest an Black Friday eMAG va avea loc în data de 11 noiembrie 2022.

Black Friday România 2022

Când va avea loc Black Friday eMAG nu mai există nici un dubiu dar… va fi singur eMAG pe baricade în data de 11 noiembrie 2022? Dacă e să ne luăm după cele întâmplate în anii precedenți răspunsul este cât se poate de clar: pe 11 noiembrie 2022 nu doar eMAG va organiza Black Friday ci și majoritatea magazinelor online din România mai mult sau mai puțin cunoscute publicului cumpărător.

Drept urmare stați cu ochii atât pe eMAG cât și pe celelalte magazine de unde ați mai cumpărat și pe care le puteți considera de încredere. Totuși dacă nu reușiți să cumpărați nimic din ceea ce v-ați dori în data de 11 noiembrie 2022 peste 2 săptămâni, pe 25 noiembrie 2022, cu excepția eMAG toate celelalte magazine vor mai avea un Black Friday 2 sau American Black Friday.

Din păcate Black Friday nu mai este atât de atrăgător ca în primii să-i ani: unele magazine au campanii de reduceri intitulate Black Friday în fiecare anotimp iar la alte magazine Black Friday durează o lună întreagă: Flanco a dat deja drumul în acest an campaniei de Black Friday, în anii trecuți Altex a organizat Black Friday pe durata a câteva săptămâni cu motivația de a nu se înghesui lumea și a nu supraîncărca serverele  și PC Garage a avut la rândul său o campanie premergătoare Black Friday în care promitea că vei primi diferența de bani la produsul cumpărat dacă de Black Friday îl găsești la un preț mai mic.

Practic cumpărătorii ajung să se întrebe pe bună dreptate dacă Black Friday este o zi care merită notată în calendar. Personal cred că subiectul Black Friday eMAG merită urmărit deoarece este ziua cu cele mai multe reduceri din an.